Onderwijs

SCHOOLKINDEREN SPONSOR PROJEKT

• Voor een minimum bedrag van € 28,- per maand kan een kind naar school en krijgt een maaltijd.
• Uw bijdrage wordt gebruikt voor schoolgeld en schoolbehoeften voor uw sponsorkind.
• U ontvangt per post informatie zoals rapporten, brieven, foto’s en tekeningen.
• Onderwijs is de weg om armoede te bestrijden en daarom een noodzaak, vooral voor de minst bedeelden. Help mee in de strijd tegen armoede en sponsor nog vandaag een kind in Kenya door het formulier in te vullen en versturen.

KLEUTERONDERWIJS
Is heel belangrijk en noodzakelijk voor kinderen omdat het voorbereid op het basis onderwijs in de taal ontwikkeling en andere leervaardigheden die zij nodig hebben voor een goede aansluiting. Kinderen in Kenya die op de kleuterschool geweest zijn, presteren beter op de basisschool. Maar omdat dit onderwijs niet verplicht is en daarom niet gratis, zelf op de gemeente scholen; missen heel veel kinderen uit onze doelgroep de kans om naar school te gaan. Behalve schoolgeld, hebben de kinderen schoolbehoeften o.a. uniform en schoeisel, tas, schrijfgerei e.a. nodig.

BASIS ONDERWIJS
Ofschoon het basis onderwijs vrij is, hebben ook deze kinderen schoolbehoeften nodig: uniform schoeisel, boeken en schriften, schrijfgerei. Zonder deze, worden ze niet in de klas toegelaten. Kinderen die geen examengeld of andere verplichte bijdragen  kunnen betalen worden vaak naar huis gestuurd en krijgen geen rapport mee.

INDELING SCHOOLJAAR KENYA
Schoolperiode: Januari – Februari – Maart
Schoolvakantie: April
Schoolperiode: Mei – Juni – Juli
Schoolvakantie: Augustus
Schoolperiode: September – Oktober – November
Schoolvakantie: December

Naar de sponsor pagina….