Voeding

ZONDER HONGER STUDEREN

Het basisonderwijs is vrij maar de kinderen moeten zelf zorgen voor een uniform, schoeisel, boeken, schriften en schrijfgerei. Zonder deze spullen worden ze niet in de klas toegelaten. Ook worden schoolbijdragen gevraagd voor onder ander de inschrijving, bijles en examens. Kinderen van gezinnen die niet kunnen betalen worden vaak naar huis gestuurd en krijgen geen rapport mee. Ook moeten de kinderen zelf hun eten meenemen maar door de armoede binnen is hiervoor vaak geen geld eten waardoor de kinderen op school honger hebben.

De Stichting zorgt met medewerking van donateurs in Nederland en Belgie voor het middageten en medische hulp bij ziekte (eventueel ook voor huisgenoten, bijv. broertje, zusje of moeder).

Het sponsoren van een kind in het basisonderwijs kost 28,- euro per maand. Ook een eenmalige bijdrage is welkom. Naar het donatieformulier ►►

 

KINDEREN DIE IN AANMERKING KOMEN

Het is vooral aan de kust een normaal straatbeeld. Kinderen “vooral meisjes” die met manden op het hoofd fruit, groente, vis e.d. verkopen. Meestal omdat de moeder geen geld heeft om schoolbenodigheden te kopen. De stichting sponsort de volgende kinderen:

* Meisjes vanaf 7 jaar die nooit naar school zijn geweest en op straat etenswaren verkopen.
* Kinderen uit eenouder gezinnen(alleenstaande moeders, weduwen).
* Kinderen die verwaarloosd worden en gaan zwerven.

Sponsors krijgen elk kwartaal per e-mail  een nieuwsbrief Jarida la Kenya met een update van de aktiviteiten  van het project.

 

SPONSOR EEN KIND!

VOOR  MINDER DAN € 1 ,-  PER DAG NAAR SCHOOL MET LUNCH.

 Naar het donatieformulier ►►